Din väg: Bo på skolan » Måltider

Stiernhööksgymnasiet

Eget kravproducerat nötkött och potatis, ekologiskt odlade grönsaker, hemlagad mat,
fin utsikt....

Uteserveringen på Stiernhööksgymnasiet

Masens matsalar  Foto: © Jeanett W Rousu

Skolans matsal är känd för sin riktigt goda mat och ofta är detta det första som eleverna berömmer skolan för.
För att skapa lugn och ro för elever och personal under lunchen har vi två matsalar samt en mindre extramatsal. Framåt sommaren sitter vi  självklart ute och äter med utsikt över vackra Siljan.
Vårt mål är att alltid servera mat som smakar som "där hemma".
Inom kommunen och på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik råder ambitionen att servera närodlad, KRAV-märkt och ekologisk mat.

Frukost lunch och middag serveras i skolans matsalar.

Frukosten

Alla Stiernhööksgymnasiets elever bjuds på gratis frukost från och med höstterminen 2015. Frukosten serveras i matsalen mellan 07.15-08.15 måndag till fredag.

Lunchen är fri för alla våra elever.

Middag serveras måndag–torsdag 15.45-17.15 för elever som bor på skolans internat och kostar 55 kr/måltid. Många väljer att köpa ett häfte med 10 måltider för 550 kr. det går bra att betala med kort i vår matsal.

Kvällsfika serveras mellan 20-21 och är gratis för alla internatelever.

En vanlig torsdagslunch på Stiernhööksgymnasiet
En vanlig torsdagslunch på Stiernhööksgymnasiet Foto: © Jeanett W Rousu