Din väg: Bo på skolan

Stiernhööksgymnasiets internat

Bo på skolan

Gratis frukost!

Från och med höstterminens start bjuds alla Stiernhööksgymnasiets elever på gratis frukost! Frukosten serveras i matsalen mellan klockan 7.15-8.15.

Stiernhööksgymnasiets internat

Stiernhööksgymnasiets internat har plats för cirka 130 elever. Vi har  över 60 års erfarenhet av att ha elever boende på skolan och vi har din trivsel som vår målsättning!

Du kan som elev välja mellan olika boendealternativ, allt från rum i korridor till att bo i egen mindre lägenhet.
För att se de olika alternativen kan du klicka dig fram i menyn till vänster!

Vi har även ett LSS-boende för dig som har funktionsskillnader och t.ex. går på vårt Särgymnasium. För mer information, kontakta föreståndare Samuel Mases.

Elevboende

Elevrum. Foto: © Jeanett W Rousu

Personal

På internatet finns personal hela dygnet. Du kan nå vår jour- och fritidspersonal på kvällar och nätter på telefon. De finns där för att se till att du trivs och har det bra hos oss!

Jour- och fritidspersonalen ordnar regelbundet aktiviteter på kvällarna. Varje kväll serverar de kvällsfika som är gratis för alla elever på internatet. Du kan dem på vårt gratisnummer 020-3 70 000.

Dagtid finns internatföreståndaren på skolan om det är något du behöver ta upp!

Boendeansökan för dig som ska börja årskurs 1

När den slutgiltliga antagningen till gymnasiet är gjord kommer du att få ett brev hemskickat från Stiernhööksgymnasiet. Detta sker i månadsskiftet juni/juli. Från och med att du får detta brev och fram till och med den 1/8, kan du söka boende genom att gå in på skolans hemsida ( www.stiernhooksgymnasiet.se ) och klicka på ”Boendeansökan”. När rumslistan är klar (strax innan skolstart) publiceras den på hemsidan så du kan se vilket boende du blivit tilldelad.

Du måste välja två alternativa boendeplatser i din ansökan där du också kan ange om det är någon som du vill dela rum med eller bo i närheten av. Din ansökan behandlas i den turordning som den kommer in.

Vi garanterar alla förstaårselever boende, minst del i dubbelrum.
På din ansökan kan du också ange om du vill bo på ett boende där du kan ta med dig ett djur. Dessa platser är begränsade och det gäller även antal djur på ett och samma boende.

Övrig allmän information om boendet kan fås på av internatföreståndare Samuel Mases på telefonnummer 0248-70382 v. 31-32 mellan 9-12.

Ansökan om boende för åk 2 och 3 görs under terminerna. Kontakta Samuel vid frågor.

Järven, Lodjuret och Vargen.

Järven, Lodjuret och Vargen. Foto: © Jeanett W Rousu

Trådlöst internet finns på alla våra boenden!
Det är gratis för dig som bor hos oss!

Internatföreståndare
Samuel Mases

Jour/fritid

Brev från en mamma

Hej Stig och all personal!
Jag är mamma till en elev som började hos er i måndags, xxxx xxxxx från Älvdalen. Hon ska gå NB XX och bor i Harven.
Det kändes hur bra som helst att lämna den "lilla" dottern när jag åkte hem. Jag vet inte vad jag egentligen hade föreställt mig, men den äkta familjära känslan var jag inte riktigt beredd på. Den kändes direkt jag klev inom skolområdet och fanns genom hela proceduren med upprop och incheckning. Efter lite strul med att lära sig hur nyckelkortet funkade blev vi bjudna på en fantastiskt god köttgryta med smaskig äppelpaj efteråt :-) Jag vill med detta mail tacka för att min dotter fick förmånen att gå i er fina skola och hoppas att dessa tre dagar som gått speglar de tre åren hon ska gå där.
Med vänlig hälsning,
xxxx xxxxx Älvdalen