Din väg: Om skolan » Bibliotek

Elever i biblioteket

Måndag - Fredag 08.00-16.00

Bibliotekarie: Helen Bergfeldt

Stiernhööksgymnasiet har ett eget skolbibliotek som ligger i anslutning till cafeterian i huvudbyggnaden Tunet.
Där finns både fack- och skönlitteratur samt tidskrifter som skolan prenumererar på.

I biblioteket finns även studieplatser där du som elev kan sitta och plugga och ha grupparbeten. Där finns en stationär PC, en skrivare/kopiator samt en utlåningsdator där du kan låna dina böcker själv. (Instruktion står på skärmen.)
Fungerar inte datorn skriver du upp ditt lån i lånepärmen.

Bibliotekets böcker lånas ut 28 dagar.
Läromedel lånas ut läsårsvis.
Du kan själv hålla koll på när dina böcker ska återlämnas.
Kolla dina lån på biblioteket.

Påminnelser

Första påminnelsen skickas direkt till eleven via sms eller e-post. Om inte de kontaktuppgifterna finns skickas brev.

2:a påminnelsen och räkningen skickas per post.

Återlämning av böcker sker i boklådan utanför bibliotekariens rum i biblioteket.
OBS! Det ligger på varje elev/personals ansvar att kontrollera att lånet har återlämnats!

Mer information om vad som gäller på biblioteket finns i bibliotekets rum i Fronter.

Masvägen 15
795 32 Rättvik